Dokumentacija tribine “Nema rehabilitacije za ratne zločince i saradnike okupatora”

Prenosimo dokumentaciju događaja sa TeVe Novine.

Povodom još jednog ročišta u procesu rehabilitacije četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića, antifašističke inicijative najavile su da će u petak, 22. juna, održati protest ispred zgrade Višeg suda u Beogradu.
Dva dana uoči novog ročišta, 20. juna, u Kulturnom centru Rex održana je tribina “Nema rehabilitacije za ratne zločince i saradnike okupatora”, na kojoj se raspravljalo o problematici pred kojom stoje zainteresovani pojedinci, inicijative i organizacije. Glavni sadržaj tribine bio je razmatranje i analiza revizionističke ideologije, metodologije i prakse, u polju istoriografije, zakonodavstva, sudstva, “nezavisne ekspertize”, medijskog izvestavanja itd.
U razgovoru su učestvovali Dragoslav Dimitrijević Beli, pisac knjige o četničkim zločinima u okolini Beograda “Gde je moja mama? -prilozi za istoriju Avalskog korpusa”, Aleksandar Sekulović, pravnik i član Glavnog odbora Saveza antifašista Srbije te istoričarka Branka Prpa. Moderatori tribine i razgovora su Nebojša Dragosavac (Savez antifašista) i Nebojša Milikić, inicijator i koordinator programa u K.C. Rex.
(Beograd, K.C. Rex, 20/06/12)

This entry was posted in Multimedija and tagged . Bookmark the permalink.